Ny tjänst för att ta passfoto online

Ta nytt körkortsfoto eller passfoto enkelt med din telefon

OnlineID.se är en ny tjänst på marknaden som erbjuder möjligheten för dig som skall förnya eller införskaffa ID-handlingar att enkelt och effektivt ta ett foto, ladda upp din bild och få den hemskickad i brevlådan utan att behöva besöka fotograf eller myndigheter.
Förnya pass, körkort, Identifikation eller införskaffa visum till utlandsresan är något vi alla måste göra, men oftast något som faller mellan stolarna eller skjuts upp till sista minut. Detta är oftast på grund av krånglet och den tidsförödande processen att ta sig eller hela sin familj till en fotograf eller myndighet (till exempel polisstationen) för att ta nya fotografier. Man måste även förhålla sig till öppettider eller i värsta fall boka en tid som ligger en lång tid fram.
Med OnlineID slipper du allt detta. Behöver du ett nytt körkortsfoto , Passfoto, Visum till resan eller andra typer av ID-handlingar kan du enkelt ta hjälp av vår digitala tjänst. Det fungerar såhär; Ta en bild med din mobiltelefon eller annan typ av digital kamera. Följ anvisningarna på Onlineid.se för att säkerställa att bilden blir godkänd, till exempel att ha gott om utrymme runt ansikte och axlar, bra belysning och undvika andra föremål i bakgrunden. Använd helst den bakre kameran då denna oftast har högre kvalité, samt blixt.

När du tagit en bild du känner dig nöjd med, vilket också är en stor fördel med OnlineIDs tjänst (Vem har inte blivit missnöjd med sitt körkortsfoto eller passfoto?), skickar du in den till OnlineID för kontroll. Om du behöver genomföra några förändringar så meddelas du direkt, annars är du redo att genomföra köpet.

Ett nytt foto kostar 99 kronor och du skall ha din fysiska kopia hemma i brevlådan inom 48 timmar, vilket sparar dig både tid och pengar inför kommande resan eller förnyelsen av ditt körkort eller pass. OnlineID ägs av Fotoverket i Stockholm AB.