Döden påverkas inte av IT

Områden som inte påverkats av IT

IT, eller informationsteknik, är ett samlingsbegrepp för de möjligheter som utvecklats tack vare datatekniken och telekommunikationens framsteg. Idag är denna sektor väldigt stor och erbjuder många och varierande karriärmöjligheter.

Informationsteknik

Man började prata om IT i början av 1990-talet, då det plötsligt kom nya möjligheter för kommunikation, bilder och ljud på datorer. Idag handlar det såklart om ännu fler framsteg och även inom smartphones och surfplattor.

Man kan nog säga att det allra mesta inom vår vardag idag påverkats av IT, från mobilernas framfart och användningen av Waze vid bilresor till distanskurser via nätet, online marknadsföring och shopping online, och det är kanske till och med svårt att tänka sig att leva utan IT…

Här nedan kommer dock en del exempel på områden som inte påverkats av IT, i alla fall inte särskilt mycket.

Från de första andetagen till de sista

WhatsApp

En del saker följer fortfarande naturens gång och det hela börjar med en bebis födsel. Visserligen kan födseln filmas, streamas, delas på WhatsApp och så vidare (och även underlättas med diverse apparater), men när bebisen väl ska ut är det mamman och naturens egna krafter som är i drift.

Efter ett långt liv är det dags för en människas sista andetag och därmed för begravning. Många väljer, trots mycket utveckling inom samhället, att använda sig av det mest traditionella när det kommer till att begrava sina nära och kära och det är en traditionella begravningsbyråer, så som begravningsbyrå Helsingborg om du bor nere i Skåne.

Trots att dödsannonser även kan publiceras på Facebook och i andra sociala medier är det fortfarande många som enligt tradition publicerar dem i den lokala tidningen, något som pågått i Sverige sedan mitten av 1800-talet.

Även vad gäller andra ceremonier under livets gång, såsom namngivning och bröllop är det många som följer gamla traditioner. Visst kan man läsa om sådana som gör extremt ovanliga saker, men faktum är att de faktiskt är ett fåtal och de allra flesta väljer att exempelvis gifta sig i en kyrka på ett klassiskt sätt, även om de annars inte skulle sätta sin fot där.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *