Google och cateringbranschen

Hur Google ändrade cateringbranschen

Google och cateringbranschen

De flesta av oss som idag söker efter något gör det just på nätet och Google är den sökmotor som vi använder mest av allt. Bland annat är catering en bransch som har fått sig ett riktigt uppsving tack vare Google.

Tidigare var det vanligt att vi använde oss av vanliga restauranger för att beställa hem färdiglagad mat när vi hade tillställningar.

Detta var smidigt, men ofta var utbudet begränsat till den meny en restaurang hade. Nu för tiden finns det många olika cateringfirmor att välja mellan, allt från vegetarisk catering, Mexikansk catering, till enklare catering av wraps.

Genom att söka på Google

Dessa finns på många olika ställen i landet och kan nästan alltid erbjuda olika menyer beroende på vad du vill ha. Genom att söka på Google har du möjlighet att både hitta olika slags cateringföretag, men också var de ligger. Om du bor i Stockholm är det en självklarhet att det underlättar om cateringföretaget ligger i Stockholm.

Därför söker du på orden catering Stockholm om du vill hitta olika alternativ i Stockholm. Du har även möjlighet att lägga in ytterligare sökord för att begränsa sökresultaten. På detta sätt har Google ändrat cateringbranschen och gjort det lättare för dem att nå ut till allmänheten, även om hemleveranserna av mat från restauranger samtidigt ökar.

Tidigare var vi tvungna att öppna en fysisk telefonkatalog och leta upp en catering som låg där vi ville, till exempel catering Uppsala om vi bodde i Uppsala eller catering Göteborg om det var där vi skulle behöva cateringservice. Sedan var vi tvungna att ringa till dem och fråga vilken slags mat de erbjöd, om de hade olika menyer med mera. Ofta var vi också tvungna att ha en fax för att de skulle kunna skicka oss deras meny och att vi sedan skulle kunna skicka tillbaka vår beställning. Tack och lov är den tiden sedan länge förbi.

Att hitta cateringföretag utanför storstäderna

Att hitta cateringföretag utanför storstäderna

Ibland kan det vara svårt att hitta cateringföretag utanför storstadsområdena och det är inte alltid som Google kan hjälpa dig till fullo. Många små cateringföretag kanske inte har hemsidor och därför finns de inte på nätet. I Norrland till exempel kan detta vara ett stort problem och därför finns det Norrlandscatering.se, vilken är den bästa guiden över cateringföretag i hela Norrland.

Ett par klick och beställningen är gjord

Ett par klick och beställningen är gjord

Det sätt som Google mest har ändrat cateringbranschen är just genom att man nu kan se menyn och göra beställningar. Efter du har sökt på Google och hittat den cateringfirma du är intresserad av klickar du helt enkelt på sökresultatet, så skickar Google dig vidare till cateringfirmans hemsida. Där kan du vanligtvis sedan se deras olika menyer, priser med mera.

Oftast kan du även göra din beställning direkt på deras hemsida, vilket naturligtvis underlättar väldigt mycket för dig. Du behöver inte längre ringa upp cateringen för att fråga vad de har att erbjuda, hitta någon med fax som de kan skicka menyn till och sedan skicka tillbaka din beställning, utan allt går på bara några klick på musen.

För att ett cateringföretag ska lyckas på Google gäller det att de lyckas ranka högt med sina sökord

Slutord

För att ett cateringföretag ska lyckas på Google gäller det att de lyckas ranka högt med sina sökord. Om de inte gör det kommer de inte att exponeras lika mycket online, så därför är det viktigt att använda sig av sökoptimering (SEO) för att se till att sajten kommer att exponeras på bästa möjliga sätt.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *